Home   Les meves "cosetes"   “Max! Ja t’ho he dit dues vegades!!!!”

“Max! Ja t’ho he dit dues vegades!!!!”

…i les que queden! (penso jo en sentir un pare que crida al seu fill per la Rambla Catalunya mentre el nen corre amb la seva bicicleta)

Explicaré una situació que vaig viure amb la meva filla i una amiga seva de classe farà un parell de mesos, que em va fer pensar molt i molt. Jo ja tenia al cap que als petits de casa se’ls hi ha de repetir les coses mooooltes vegades, de fet, taaaantes vegades com ells ho necessitin per entendre’ns, per escoltar-nos, per reaccionar, per fer o desfer el que a ells els hi surti, però després d’aquell dia en què ho vaig viure en primera persona, em va quedar MOLT MÉS CLAR.

Erem a la cremeria toscana del c/muntaner (aprofito per dir que la Natali de la Cremeria fa els millors pastissos d’aniversari que mai hagueu imaginat :p), doncs allà erem un bon grupet de famílies prenent un gelat. La Matilda i la Claudia, jugaven a l’entrada de l’espai amb uns seients en forma de tronc. Un més als que l’altre… La Matilda seia en un dels troncs i de cop la Claudia li diu, acompanyant les seves paraules d’un moviment de mans i braços molt ben coordinats indicant el moviment que la Claudia volia aconseguir de la Matilda: moute al seient del costat Matilda!

La Matilda com si no la sentís…

La Claudia, va repetir la mateixa frase amb el mateix moviment exacte, fins a SET vegades, tooootes elles amb el MATEIX TO DE VEU EXACTE.

A la vegada SET, la Matilda es va canviar de cadira i la Claudia contenta s’assegué a la cadira que inicialment tenia la Matilda.

Què en trec d’aquí?!?!

Nosaltres, els adults, ens sentim insultats, ofesos i “mal tractats” si aquell amb qui ens estem comunicant no respon a la primera o segona vegada… El nostre to canvia i els gestos també, contaminats d’aquest sentiment que és NOMÉS NOSTRE.

El qui ho rep, sobretot si és petit, no duu tooooota aquesta sobrecàrrega que nosaltres hi podem posar. Així que, A REPETIR TAAAANTES VEGADES COM FACI FALTA, I SEMPRE AMB EL MATEIX TO DE VEU I GESTOS QUE HO ACOMPANYEN. Aquí tindrem un gran exercici de CRÈIXER en PACIÈNCIA i un gran exercici a APLICAR AL NOSTRE DIA A DIA, amb petits i grans :D

 Gràcies Clàudia i Matilda :) )))

 

3 Comments

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*