Home   Centre familiar infantil ninOs   La nostra filosofia

La nostra filosofia

7 juliol 2014: DirectoRiO AmaRiLLo de MAMMAPROOF

Febrer 2014: MAMMAPROOF

7 febrer 2014: TV2 LA AVENTURA DE SABER

5 octubre 2013: EL PUNT AVUI. L’ECONÒMIC

3 octubre 2013: 3er FORO Seed&Click

Tardor 2013: CONSELL COMARCAL BARCELONÈS

16 agost 2013: Telenotícias La1 (festes de gràcia)

5 juliol 2013: TV BADALONA. PETITES AVENTURES

 

El centre familiar infantil ninOs neix una nit fent de cangur a un nen i tres nadons. Les dues famílies dels petits varen sortir a sopar cada una per el seu compte, aprofitant el mateix cangur. Aquella nit vaig tenir clara la necessitat de certs pares a tenir un espai, on poder deixar els seus infants en les seves hores de lleure. Partint d’aquesta experiència, vaig preparar el meu projecte final de carrera dels meus estudis d’Administració i Direcció d’Empresa a ESADE a l’any 2000, el Centre Ninos, amb aquestes directrius. Cinc anys més tard, conjuntament amb la dona d’un company de classe, que és mestre, plantejo la gestió dels diferents serveis per a oferir-ho als ajuntaments amb el nom de Centre Infantil Ninos. Ella es va quedar embarassada i va decidir centrar-se a l’embaràs deixant el projecte. Al 2010, embarassada jo de la meva petita Matilda, decideixo engegar de nou el projecte treballat a BarcelonaActiva, presentant-lo a INICIA en el marc del programa Projecta’t, resultant ser un dels projectes triats. Neix doncs el que ara és el Centre familiar infantil ninOs.

Des de llavors, i amb la maternitat, se’m dibuixen noves vies i idees que no havien estat contemplades en aquell ninOs de final de carrera molt més enfocat a “alliberar” els adults de la “càrrega” dels petits. Afegeixo un nou enfoc, un tret molt diferenciador, tan del projecte inicial com d’altres projectes que conviuen a la ciutat de Barcelona. El nou ninOs queda transformat en un espai d’aprenentatge comú.

Centre familiar infantil ninOs, enten la criança com una oportunitat de creixement tant per als nostres infants com per als adults. Entenem l’acompanyament en la criança d’una manera no-directiva, que respecta el desenvolupament psicològic i motriu dels infants, i que alhora compta amb la presència clara dels pares, mares i/o tutors per atendre les seves necessitats. Basats en la formació rebuda per part del CRAEV (Centre de Recerca i Assessorament d’Educació Viva), creem la sala d’estar, amb ambients segurs i relaxats, posant límits des del respecte i gaudint d’un temps d’exclusivitat que sovint el nostre ritme de vida no ens permet.

Per poder acompanyar des d’aquest punt de mira, ens ajuda el poder compartir amb d’altres famílies, l’experiència de la criança, les dificultats, les pors, i també la felicitat. Al centre familiar infantil ninOs proposem un espai de joc compartit i un grup de criança, que ens ajuda en aquest procés d’aprenentatge comú.

Vull poder contribuïr al creixement de l’infant a través d’exemples pràctics als seus adults. Basant-me en la pedagogia viva, activa i lliure, vull mostrar a l’adult, la riquesa de tenir un fill entre mans, tot allò que podem recordar, reaprendre i gaudïr amb la simple escolta i acompanyament respectuós de la seva criança.

ninOs vull poder oferir aquests “racons”, espais de joc, on l’adult s’enamori més del seu fill i l’observi com a font enriquidora i fil conductor d’un gran canvi de mentalitat, de posicionament, de reflexió.

“Hem d’aprendre molt dels nostres petits, ells són una llum que sovint nosaltres hem perdut per el camí. Ells són purs, nets, neixen amb una creativitat innata que des de ninOs voldriem poder mantenir. Vull mostrar als pares, mares i tutors diferents tècniques, en definitiva, jocs i escolta, per, de forma pràctica, poder viure el canvi de generació i aconseguir uns millors adults del que som nosaltres. El nostre futur està en joc i som nosaltres, els grans, qui hem de fer-nos càrrec de la necessitat d’un gran canvi d’enfoc, sobretot en la base educativa dels nostres petits.”

Avui, el centre familiar infantil ninOs, és una realitat amb seu al c/sèneca 33-35, tocant la Via Augusta de Barcelona.

El centre ninOs és l’Espai GeGant per a GranS perSoneS peTiTes!!!

Educar als més petits és, alhora, la tasca més bonica i més difícil que hi ha, ja que l’educació fins als sis anys conformarà la personalitat del futur adult. Els estudis demostren que en l’etapa compresa entre els 0 i 3 anys d’edat, és quan el petit està més receptiu, és quan es generen les seves connexions neuronals creant la base de la seva personalitat, el seu temperament i intel·ligència. Des del meu punt de vista, aquesta etapa de la vida és la que requereix de major inversió i cura.

Assegurem que cada un dels usuaris del centre ninOs s’emporta les eines adequades i l’adquisició de certes habilitats que li permetran ser una persona adulta responsable i conscient de les diferents possibilitats d’actuació, segur/a de si mateix/a i emocionalment estable. Oferim eines adients per aquest plantejament a tots els pares i tutors que vulguin conèixer-nos.

La missió de ninOs és aconseguir un món millor, plantant llavors en aquests petits i sobretot en els pares o adults sense peques, per tal d’aconseguir un canvi d’enfocament i evolució cap a una criança respectuosa.

Tan debò aquesta filosofia arribi a tothom!

Un món millor SÍ ÉS POSSIBLE.

Estem del tot convençudes que:

Els nostres petits són la BASE per a un FUTUR millor.

……………………………………………………………………………….

FRASES QUE ENS GUIEN:

  • “L’infant no juga per aprendre però aprèn perquè juga.” J. Piaget
  • “Quan l’infant actua per iniciativa pròpia i guiat pels seus interessos aprèn i adquireix capacitats i coneixements molt més sòlids que si s’intenta inculcar-li des de l’exterior aquests mateixos aprenentatges.” E. Pikler
  • La primera tarea de la educación es agitar la vida, pero dejarla libre para que se desarrolle. Maria Montessori
  • La educación es el arma más poderosa para cambiar el mundo. Nelson Mandela
  • Dime y lo olvido, enséñame y lo recuerdo, involúcrame y lo aprendo. Benjamin Franklin